Θέση εργασίας Παιδαγωγού-Ειδικού Παιδαγωγού στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά για έμμισθη απασχόληση έναν Παιδαγωγό-Ειδικό Παιδαγωγό, για τη στελέχωση του ανθρωπίνου της δυναμικού στο Σίτι φιλοξενίας στην περιοχή της Άνοιξης Αττικής.

Πρόκειται για θέση πλήρους απασχόλησης.

Στα καθήκοντά της θέσης περιλαμβάνεται η διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση,δημιουργική απασχόληση,βιωματικά εργαστήρια, συνοδείες, επιτήρηση κι εφαρμογή του καθημερινού προγράμματος παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Το ωράριο εργασίας είναι κυλιόμενο (πρωινό – απογευματινό και μπορεί να περιλαμβάνει και διανυκτέρευση), ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:

  • Παιδαγωγικό Πτυχίο Πανεπιστημιακής Σχολής (ΑΕΙ) ή αντίστοιχης σχολής πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα.
  • Προϋπηρεσία στο αντικείμενο (τουλάχιστον 3 χρόνια).
  • Προϋπηρεσία του υποψηφίου σε ξενώνα – σπίτι φιλοξενίας παιδιών θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, ακόμα και αν δεν διαθέτει παιδαγωγικό πτυχίο ΑΕΙ.
  • Επαγγελματισμό και διάθεση προσφοράς.
  • Οι ξένες γλώσσες είναι επιθυμητό αλλά όχι αναγκαίο προσόν.

Οι υποψήφιοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους καθώς και όποιες συστάσεις αποδεικνύουν την προϋπηρεσία τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος.

Βλέποντας την ανείπωτη φτώχεια και την εξαθλίωση των παιδιών αυτών ο πατέρας Αντώνιος δε δίστασε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο που εκτός από έργο αγάπης είναι για εκείνον έργο ζωής.

Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά με διάθεση προσφοράς και αγάπης, η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Τα παιδιά, Ελληνόπουλα κυρίως αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της «Κιβωτού του Κόσμου» μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν σήμερα την κοινωνία μας.

Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, έχουμε αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται καθημερινά από εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς σε αυτό το έργο αγάπης, καθώς και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια κεραμικής, αγιογραφίας και πληροφορικής, που με πολύ κόπο και μεράκι καταφέραμε να δημιουργήσουμε.

Διδάσκονται επίσης ξένες γλώσσες, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκά μουσικά όργανα.

Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες, αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδοντας οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και ταυτόχρονα βρίσκοντας εργασία στη μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 σε μία συγκινητική τελετή στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό του Κόσμου» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003».

Τον Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύτηκε από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.

Πιο πρόσφατα στις 30/12/2008 με την απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών για βράβευση Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής, στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιερέα και ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο ετοιμάστηκε και λειτουργεί από το 2008 ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίναι.

Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών προσφέρεται φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.

Λόγω, λοιπόν του μεγάλου αριθμού των αστέγων μητέρων, προσφύγων και μη, η Κιβωτός του Κόσμου συνεχίζοντας την παράδοση αρωγής και στήριξης μητέρας και παιδιού, προχωρά στη δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής και φροντίδας για την άστεγη και κακοποιημένη μητέρα.

Ακόμα, το Νοέμβριο του 2012 σε έτερο τριώροφο κτίριο στον Πειραιά ολοκληρώθηκαν οι επισκευαστικές εργασίες μικρής κλίμακας και χρησιμοποιείται ως ξενώνας – σπίτι για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών δυναμικότητας 35 κλινών.

Από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους άνοιξε Σπίτι Φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στην Άνοιξη Αττικής, στο οποίο φιλοξενούνται 20 παιδιά.

Η Κιβωτός του Κόσμου αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των ακριτικών περιοχών της πατρίδος μας προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων παραρτημάτων:

  • Από τον Δεκέμβριο του 2014 λειτουργεί Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας Ηπείρου στη ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων , όπου φιλοξενούνται 30 παιδιά.
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2014 λειτουργεί Χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας Αιγαίου στο Αίπος της Χίου , όπου φιλοξενούνται 30 παιδιά.
Πηγή Γραφείο Διασύνδεσης ΔΠΘ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online